După pauza din anul trecut, cauzată de pandemie, se reia tradiția “Mariapolis” în Moldova, care de fapt începe joi, 5 august, după amiază, încheindu-se duminică.
În acest an “Mariapolis” se va desfășura la Crețoaia și va reflecta tema familiei, ca loc de bucurie și de împărtășire cu alții. La cîrma pregătirii și reflecțiilor vor fi unii prieteni ai mișcării sosiți din România, iar coordonarea îi aparține lui don Sergio Bergamin cu prezența Episcopului Mons. Anton Coșa.
Ce este “Mariapolis”? Termenul tradus înseamnă “Orașul Mariei”. Este vorba despre o întâlnire anuală care se desfășoară în toate țările lumii în care este prezentă Mișcarea Focolarilor, și îi întrunește pe timp de câteva zile pe toți cei care vor să cunoască spiritul și modul de viață al Focolarilor, încurajându-i să trăiască potrivit poruncii iubirii evanghelice.
Cei ce vor participa se vor întruni cu scopul de a trăi o experiență de fraternitate, în lumina valorilor universale ale Evangheliei. Evenimentul “Mariapolis” de asemenea are drept călăuză “regula de aur” care invită să le faci altora ceea ce ai vrea să ți se facă ție.
Este potrivit să amintim că Chiara Lubich (1920-2008), numită de mulți pur și simplu “Chiara”, este fondatoarea Mișcării Focolarilor. Printre personajele carismatice ale secolului XX, a contribuit la consolidarea comuniunii bisericești, a deschis pagini importante în dialogul ecumenic, inter-religios și cu cultura contemporană.
“Momentul Mariapolis – a comentat Episcopul Mons. Anton Coșa – este unul din momentele vieții Diecezei, e și îndeosebi o perioadă de reflecție asupra carismei acestei mișcări, care, ca și altele, este prezentă în Biserica noastră, și este o bună resursă de pregătire pentru laicii care participă la aceasta”.
C.L.