Astăzi este comemorată sfânta Faustina Kowalska, o călugăriță care ne-a vorbit despre milostivirea divină și despre datoria noastră „să dăm dovadă de milostivire”. În ce constă inovația? Sora Faustina Kowalska, sub acest steag, dă naștere unei mari mișcări spirituale tocmai în perioada dintre două momente tragice din istorie: războaiele mondiale.
 
Născută într-un sat polonez și botezată cu numele de Elena, este al treilea din cei 10 copii ai Mariannei și a lui Stanislaw Kowalski. Erau o familie săracă, într-o Polonie împărțită între imperiile rus, german și austriac. Elena frecventează școala timp de trei ani, apoi merge la muncă. S-a gândit să devină călugăriță de mică, dar și-a realizat vocația abia în august 1925, intrând în comunitatea Fecioarei Milostivirii, luând numele de  Maria Faustina. 
 
Dar, în același timp, are viziuni și revelații pe care confesorii săi îi sugerează să le înscrie într-un jurnal, chiar dacă nu credea că aceste fapte extraordinare sunt un semn al sfințeniei. Scrie că perfecțiunea este atinsă prin unirea intimă a sufletului cu Dumnezeu.
 
Se concentrează pe textele Scripturii care vorbesc despre milostivirea divină, până la o încredere extremă în Domnul, exprimată prin formula: Isuse, am încredere în tine!
 
A murit la 33 de ani în Cracovia. Beatificată în 1993, a fost proclamată sfântă în 2000 de Ioan Paul al II-lea. Relicvele sfintei se află în Cracovia Łagiewniki, în Sanctuarul Milostivirii Divine.
 
C.L.