Au trecut 22 de ani de la acel 6 ianuarie 2000, când PS. Anton Coșa, actualul episcop de Chișinău, a fost consacrat episcop de sfântului Ioan Paul al II-lea.

La acel moment, PS Anton păstorise de mai mulți ani comunitatea catolică din Moldova, trimis în această regiune de PS Petru Gerghel, episcop de Iași.

Consacrarea episcopală a PS Anton a reprezentat un pas înainte pentru Biserica din Moldova, care în curând avea să fie ridicată la rangul de Dieceză.

Astăzi, episcopul de Chișianu sărbătorește cel de-al 22-lea an de episcopie în Biserica locală ce l-a văzut ca primul episcop, marcând istoria unei comunități care în trecut făcuse parte din alte dieceze.

Clerul, persoanele consacrate și credincioșii comunități din Moldova îi sunt recunoscători PS Anton Coșa pentru slujirea episcopală. A fost un parcurs de dăruire și slujire, cu perioade dificile și decizii grele, ajungând astăzi la un număr de 20 de parohii și multe realități pastorale și caritabile.

„Îi mulțumesc Domnului pentru tot – a comentat episcopul de Chișinău – și cred că aceasta ar trebui să fie o zi de laudă și mulțumire pentru ceea ce Domnul ne-a permis să realizăm”.

C. L.