Ca și în fiecare an, la 6 ianuarie, în Solemnitatea Epifaniei Domnului, este celebrată și Ziua Mondială a Misiunilor pentru Copii, fiind și ziua în care Evanghelia ne face să reflectăm asupra arătării lui Isus tuturor popoarelor.

Tema aleasă anul acesta pentru Ziua Mondială a Misiunilor pentru Copii este următoarea: „Fii visul lui Dumnezeu”. Această temă a fost aleasă cu referire la Ziua Mondială a Misiunilor, celebrată în octombrie anul trecut, a cărei temă a fost „Martori și Profeți”, întrucât și copiii sunt chemați să fie mărturisitori ai evangheliei și purtători ai cuvântului lui Dumnezeu.

Copiii sunt chemați să dea substanță acestui îndemn, devenind protagoniștii acțiunii misionare a Bisericii, sprijinind spiritual și împărtășind credința cu semenii din ținuturi îndepărtate care nu-l cunosc încă pe Isus sau care trăiesc în condiții de sărăcie, război, violență sau nerespectarea drepturilor fundamentale.

La fel ca fiecare botezat, și lor li se încredințează misiunea de a face ca vestea cea bună să ajungă dincolo de orice hotar.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor pentru Copii, fiecare comunitate este îndemnată să celebreze sfânta Liturghie la 6 ianuarie într-un mod misionar și cu bucurie, implicând, acolo unde este posibil, copiii în celebrarea liturgică și sensibilizându-i la deschiderea către lume și la solidaritate.

În special, pentru a trăi fraternitatea misionară, fiecărui copil i se cere să aibă două angajamente simple: rugăciunea pentru semenii din țările în care lipsește esențialul și un mic gest de jertfă personală oferit lui Dumnezeu pentru binele numeroșilor copii care suferă în întreaga lume.

C. L.