Invitaţia episcopului de Chişinău adresat tinerilor catolici din Republica Moldova
 
Dragi tineri! Cristos a înviat!
 
Cu gândul la întâlnirea mondială a tinerilor de la Madrid cu Sfântul Părinte Benedict al XVI, invit pe toţi tinerii catolici din Moldova la un popas spiritual în Parohiile din Stârcea şi Glodeni, la o manifestare de credinţă şi entuziasm tineresc, sâmbăta 7 mai 2011.
 
În mesajul adresat tinerilor, Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea spune chiar la început: „Acum, într-un moment în care Europa are mare nevoie să-şi regăsească rădăcinile sale creştine, ne-am dat întâlnire la Madrid, cu tema: Înrădăcinaţi şi întemeiaţi în Cristos, tari în credinţă (cf. Col 2,7). De aceea vă invit la acest eveniment aşa de important pentru Biserica din Europa şi pentru Biserica universală”. La fel, spre încheiere, îşi reînnoieşte invitaţia, adăugând:
 
”Dragi prieteni, vă reînnoiesc invitaţia de a veni la Ziua Mondială a Tineretului la Madrid. Cu bucurie profundă, aştept pe fiecare dintre voi personal: Cristos vrea să vă facă tari în credinţă prin intermediul Bisericii. … În cursul acestui an pregătiţi-vă intens pentru întâlnirea de la Madrid cu episcopii voştri, cu preoţii voştri şi responsabilii pastoraţiei tineretului în dieceze, în comunităţile parohiale, în asociaţii şi în mişcări. Calitatea întâlnirii noastre va depinde mai ales de pregătirea spirituală, de rugăciune, de ascultarea comună a cuvântului lui Dumnezeu şi de sprijinul reciproc.”
 
Aşadar, la Stârcea dorim să facem împreună o experienţă de Biserică vie, o comunitate formată din ” doi sau trei” sau cinci sute de tineri care se reunesc în numele lui Isus pentru rugăciune şi bucurie sfântă, Voim să-l invităm în barca noastră, asemenea apostolilor îngroziţi de pericolul furtunii. Voim ca împreună cu El să transmitem tuturor că Dumnezeu ne iubeşte şi că nu ne va părăsi niciodată.
 
Întâlnirea este deschisă tuturor tinerilor doritori de o astfel de experienţă, indiferent de apartenenţa lor la un cult sau altul, practicanţi decişi sau doar în căutarea drumului lor de credinţă, cu condiţia ca fiecare să vină cu gânduri curate şi să-şi aducă aportul la crearea unei atmosfere de sărbătoare sfântă şi entuziasm tineresc.  Adresaţi-vă cu încredere organizatorilor din localităţile voastre de pe lângă Parohiile catolice şi înscrieţi-vă urgent în lista participanţilor.
 
Vă aştept cu drag şi vă însoţesc cu rugăciunea! Cristos a înviat!
 
+Anton Coşa
 
Episcop de Chişinău
 
 
 
 
 
Prima parte a întâlniri va avea loc în Stârcea.
 
09:00 -10:00   Înregistrarea
 
10:30 -11:10   Imnul. Prezentarea emblemei tineretului. Fiecare parohie prezintă pentru Stârcea şi Glodeni cadoul.
 
11:10 -11:40  Concert (prezintă Stârcea )
 
11:40 -12:00   Pregătirea pentru Sfânta Liturghie.
 
12:00-13:15   Sfânta Liturghie.
 
 
 
A doua parte a întâlnirii va avea loc în Glodeni.
 
 
 
13:15 -14:00  Prânzul.
 
 
 
14:00 -15:00   Jocuri.
 
 
 
15:00- 15:50  Concert (prezintă fiecare decanat)
 
 
 
15:50-16:00  Rugăciunea. Stârcea transmite crucea parohii unde va avea loc următoarea întâlnire.