„A fost o întâlnire de familie plină de bucurie”.

Astfel a apreciat Episcopul de Chișinău, Mons. Anton Coșa, sărbătoarea hramului Parohiei din Grigorăuca, care a comemorat „Nașterea Sfintei Fecioare Maria”.

Episcopul a mers la Grigorăuca, însoțit de Pr. Mihai Balan, paroh al Parohiei „Providența Divină” din Chișinău, și a fost întâmpinat de Pr. Victor Pogrebnoi, parohul local, aflat în funcție de doar trei luni. De asemenea, a fost prezent și fratele său, Pr. Frant Pogrebnoi.

Oaspeții au fost întâmpinați de comunitate și însoțiți în biserica recent restaurată și decorată.

În timpul liturghiei, Episcopul a reamintit cât de important este devotamentul față de Maica Domnului pe calea credinței și cum credincioșii din Grigorăuca și-au bazat întotdeauna calea de credință pe ascultarea Mariei, care îi conduce pe toți la Isus.

Mons. Anton Coșa a spus: „Este pentru prima data, după sosirea în iunie a Pr. Victor și Pr. Franț, când vin la Grigorăuca, și sunt foarte fericit să vă văd uniți și luminoși. Sunteți o comunitate în mișcare care își iubește preoții și am văzut și cu ce grijă ați reînnoit interiorul bisericii și ați pregătit această liturghie. Primiți recunoștința mea”.

La sfârșitul liturghiei, Episcopul, cu simplitate și paternitate, așa cum este întotdeauna, a dorit să asculte credincioșii, să le înțeleagă nevoile și mai presus de toate să-i încurajeze pe calea vieții comunitare.

Pr. Victor Pogrebnoi a mulțumit Episcopului pentru prietenia și apropierea sa, precum și pentru darul încrederii cu care i-a încredințat păstorirea comunităților din Grigorăuca și Petropavloca.

C. L.

Galerie foto