„Și voi, ca niște pietre vii, sunteți zidiți într-o casă spirituală pentru o preoție sfântă ca să aduceți jertfe spirituale plăcute lui Dumnezeu prin Isus Cristos” (1 Pt 2,5)

Sub această îndrumare, sâmbătă 26 octombrie, la Parohia „Sfinții Arhangheli” din Bălți, se va desfășura a 2-a Convocare a grupurilor și a simpatizanților Mișcării Rinnovamento nello Spirito/Reînnoirea în Duhul Sfânt din Republica Moldova.

Evenimentul va începe la orele 9.00, cu un mesaj de salut al Preasfințitului Anton Coșa, păstorul diecezei noastre.

Prima parte va culmina cu relatarea președintelui național al mișcării, Salvatore Martinez, pe tema: „Noi suntem pietre vii ale Duhului Sfânt”. În a doua parte a întâlnirii, un moment deosebit va fi discursul Excelenței Sale Giuseppe Caiazzo, arhiepiscop de Matera-Irsina (Italia), aflat în vizită în Republica Moldova, pe tema: „Edificiul spiritual este Biserica, ce trăiește prin Duhul Sfânt”.

Adunarea va include și rugăciuni, mărturii ale grupurilor, precum și un gest solemn de plantare a unui arbore, simbolul restabilirii.

Evenimentul se va încheia cu o sfântă Liturghie prezidată de Preasfințitul Anton Coșa, iar cuvântul de învățătură va fi rostit de Înalt Preasfințitul Giuseppe Caiazzo.

Mihail Țurcanu