Comisia liturgică a Diecezei Romano-Catolice de Chișinău, în colaborare cu Oficiul diecezan pentru Cultură, Cercetare și Publicații anunță apariția Calendarului romano-catolic 2016. Spre deosebire de ultimii doi ani, când calendarul diecezei noastre a fost publicat bilingv și în două culori, anul acesta s-a decis revenirea la publicarea lui separat în limba rusă și limba română și color.

Fiecare dintre cele 12 luni ale anului sunt însoțite de fotografii care reprezintă fiecare dintre cele 20 de parohii ale Diecezei de Chișinău, cu biserica parohială, parohii și vicarii sau preoții colaboratori, precum și cu persoanele consacrate care activează în respectiva parohie, precum și datele de contact ale fiecărei parohii. Pe lângă aceasta, pentru a scoate în evidență importanța vizitei pastorale efectuate între 2014-2015 de păstorul nostru, episcopul Anton Coșa, în parohiile diecezei, au fost incluse fotografii de la vizita sa în fiecare parohie și filială. De asemenea, întrucât de la 8 decembrie vom intra în Anul Milostivirii proclamat de Papa Francisc, în calendar se poate găsi și rugăciunea papei pentru Jubileul Milostivirii. Alte informații utile care pot fi găsite aici sunt cele referitoare la sărbătorile mobile și alte sărbători, zilele de odihnă în Dieceza de Chișinău și hramurile parohiilor conforma calendarului. Calendarul poate fi găsit în fiecare parohie, la biroul parohial, prețul fiind de 30 MDL.

Francis Bacon spunea că „A alege momentul înseamnă a câștiga timp”. Cel care ne poate ajuta să alegem momentul este calendarul. Calendarul romano-catolic 2016 este unul dintre instrumentele care ne poate ajuta să alegem momentul pentru a câștiga veșnicia.

Pr. Petru Ciobanu