Este deja gata noul calendar, tipărit ca întotdeauna de Episcopia de Chișinău, care va trebui să marcheze viața fiecăruia pe tot parcursul anului 2021.
 
Calendarul este un instrument pastoral, util tuturor preoților pentru a fi oferit familiilor cu ocazia binecuvântării familiilor și vizitelor la bolnavi, urărilor pentru noul an. Este un instrument care trebuie să intre în familiile catolice și să fie un semn al unei credințe trăite în fiecare zi.
 
Calendarul pentru anul 2021 se axează pe figura Papei Francisc și în fiecare lună sunt propuse unele dintre cuvintele sale, pe lângă intențiile pentru apostolatul rugăciunii, care ne implică pe fiecare. Cuvintele Papei Francisc propuse pentru fiecare lună în calendar ar trebui să fie un motiv de reflecție și angajament pentru viața creștină.
 
Și alte calendare vor intra în familii, cu diverse scopuri, lumești sau comerciale, motiv pentru care calendarul Diecezei de Chișinău se vrea a fi o propunere nouă, educativă și, mai ales, o alternativă la calendarele laice.
 
„Toate calendarele par a fi egale – a spus episcopul Anton Coșa –, pentru că sunt utile pentru gestionarea timpului și organizarea vieții. Cu toate acestea, calendarul Diecezei de Chișinău propune un mesaj creștin și cere un angajament de credință. Îl consider un instrument util pentru ca în familii să se vorbească despre Dumnezeu, să se mediteze la ceea ce ne spune Papa, să existe imagini care să ne re-conducă la credință”.
 
„Alegerea figurii papei – a continuat episcopul – este menită să fie un semn clar de solidaritate și apropiere, într-un moment în care mulți încearcă să-i diminueze figura de păstor universal al Bisericii. Suntem alături de Papa Francisc și am voit ca prin intermediul acestui calendar prezența și cuvântul său să intre în fiecare familie catolică din Moldova”.
 
La calendar a lucrat personal și episcopul, cu grijă și atenție, grafica aparținându-i părintelui Petru Ciobanu.
 
Cei care doresc să aibă calendarul se pot adresa parohilor sau secretariatului Curiei.

C. L.