Episcopul Anton Coșa începe vizita pastorală, a treia de la începutul slujirii sale episcopale în Dieceza de Chișinău.
 
Odată cu publicarea decretului de proclamare a Sfintei Vizite și cu numirea convizitatorilor, a început vizita pastorală. Prima parohie vizitată va fi cea din Bălți, în zilele de 22 și 23 octombrie.
 
Aceasta va fi urmată în duminicile următoare de parohiile Râșcani și Cupcini, de comunitatea greco-catolică din Chișinău, apoi de parohiile Glodeni și Stârcea, iar în cele din urmă, în ajunul Adventului, de Parohia Slobozia-Râșcov.
 
Cu aceste șapte comunități se va încheia prima etapă, din anul curent, urmând ca vizita să fie reluată odată cu noul an, mai exact la 14 ianuarie, cu parohiile Stăuceni și Orhei.
 
Vizita pastorală are mai multe obiective, cum ar fi cunoașterea în profunzime a diecezei, reluarea contactului personal cu clerul și credincioșii, informarea cu privire la situația comunităților, vizitarea lucrărilor și, astfel, îmbunătățirea administrării pastorale. De asemenea, intenționează să încurajeze și să sprijine credincioșii, să determine mai bine prioritățile pe calea evanghelizării și a convertirii pastorale.
 
Într-o notă informativă trimisă tuturor preoților și persoanelor consacrate, se precizează că „vizita pastorală nu este o îndeplinire birocratică a datoriei episcopului sau un instrument de supraveghere a parohiilor. Este o ocazie de cunoaștere reciprocă între păstor și partea din poporul lui Dumnezeu care i-a fost încredințată”.
 
Convizitatorii care îl vor însoți pe episcop în timpul vizitei pastorale sunt Mons. Cesare Lodeserto, Pr. dr. Petru Ciobanu și Elena Ajder.

C. L.