Agenda liturgică pentru anul pastoral 2023-2024, la tipărirea căreia au lucrat Pr. Grigori Czubak și Pr. dr. Petru Ciobanu, a fost publicată și transmisă parohiilor. Pr. Grigori s-a ocupat de conținutul agendei, iar Pr. Petru de partea grafică. 
 
Coperta textului menționează anul dedicat sfântului Ioan Paul al II-lea, având ca referință și împlinirea a 30 de ani de la înființarea Administraturii Apostolice din Republica Moldova, în 1993. 
 
Agenda liturgică, redactată în limbile română și rusă, va oferi preoților toate indicațiile utile asupra celebrărilor zilnice, precum și sărbătorilor parohiale, a colectelor care trebuie făcute pe parcursul anului și altele.  
 
Împreună cu Agenda liturgică, Pr. dr. Petru Ciobanu s-a mai ocupat de publicarea, tot în două limbi, a Calendarului romano-catolic pentru anul 2024, având prezentată figura Papei Ioan Paul al II-lea și diverse citate din învățătura lui, în contextul Anului aniversar dedicat marelui pontif, precum și a afișelor care vor fi instalate în biserici, amintind de noul plan pastoral 2023-2026, și a unor amintiri pentru binecuvântarea familiilor. 
 
Angajamentul Diecezei, în măsura posibilităților, este de a pune întotdeauna la dispoziția preoților toate instrumentele pastorale util, pe lângă necesitatea ca instrucțiunile liturgice să fie comune tuturor parohiilor. 
 
Această activitate este posibilă datorită colaborării dintre Comisia Liturgică condusă de Pr. Grigori Czubak și Oficiul pentru Cultură, Cercetare şi Publicaţii condus de Pr. dr. Petru Ciobanu. 
 
Odată cu intrarea în noul an, Oficiul pentru Cultură, Cercetare şi Publicaţii va publica Anuarul diecezan 2024.

C. L.