A fost publicată și va fi distribuită parohiilor diecezei în zilele următoare noua agendă liturgică pentru anul 2020-2021. Editarea noii agende a fost realizată de Pr. Krzysztof Płonka pentru partea liturgică și de Pr. dr. Petru Ciobanu pentru partea grafică.
 
Noutatea acestei ediții nu este doar în culoarea copertei, care se schimbă în fiecare an, în acest an fiind galbenă, ci și prin legătura cu spirală, care permite o utilizare practică și dinamică.
 
Agenda liturgică este un instrument necesar în primul rând pentru preoți, dar ar putea fi utilă și pentru cei care doresc să urmărească zilnic timpurile liturgice, fapt pentru care ar putea fi folosită de laici și colaboratorii parohiali.
 
Agenda din acest an începe la 29 noiembrie 2020, în Duminica I din Advent și se încheie la 27 noiembrie 2021, sâmbăta ce urmează după Solemnitatea lui Cristos, Regele Universului.
 
Agenda conține referințele liturgico-pastorale fundamentale ale anului liturgic, fiind indicate lecturile liturgice pentru fiecare zi, făcându-se distincție între duminici și alte sărbători de zilele feriale. Sunt amintiți sfinții și gradul celebrării acestora, precum și culoarea liturgică ce trebuie folosită în fiecare zi. Există, de asemenea, un spațiu pentru scrierea notelor sau informațiilor utile pentru viața parohiei.
 
„Agenda este un instrument pastoral important – a spus Episcopul de Chișinău – pe care fiecare paroh și preot trebuie să îl aibă în sacristie sau pe birou. Ar trebui consultată în fiecare zi pentru a respecta normele și timpurile liturgice. Nu trebuie să uităm că acțiunea liturgică se desfășoară conform unor reguli care trebuie luate în considerare cu atenție, iar agenda liturgică îl ajută pe preot în respectarea acestor norme. Împreună cu agenda, parohul trebuie să aibă și Registrul sfintelor Liturghii, în care să indice celebrările zilnice”.
 
C. L.