A fost tipărit și este în curs de distribuire Anuarul diecezan 2023, rezultat al muncii intense a Oficiului pentru Publicații, condus de Pr. dr. Petru Ciobanu, căruia îi sunt adresate mulțumirile.
 
Anuarul diecezan este publicat la începutul fiecărui an și cuprinde toate informațiile utile despre persoanele, oficiile, parohiile, familiile călugărești, mișcările și organizațiile prezente în Biserica Catolică din Moldova.
 
Ca de obicei, introducerea este dedicată Papei Francisc și Nunțiului Apostolic pentru Republica Moldova, în calitate de reprezentant al Sfântului Părinte, precum episcopului de Chișinău, PS Anton Coșa, și biografiei sale.
 
Urmează prezentarea Curiei episcopale cu diferitele oficii, a parohiilor, preoților și familiilor călugărești, oferind toată informația necesară pentru o bună cunoaștere a realității ecleziale a Bisericii Catolice din Moldova.
 
Anuarul este, în primul rând, funcțional pentru uz intern și este necesar pentru un contact rapid în orice moment.
 
De asemenea, anuarul permite informarea despre evenimentele care privesc în principal clerul și persoanele consacrate, fiind indicate datele de naștere și de hirotonire preoțească.
 
O lectură atentă a anuarului permite o viziune corectă asupra realității diecezane, inclusiv a multor aspecte care prezintă interes, cum ar fi, spre exemplu, de cât timp se află preotul în Moldova și de câți ani slujește ca preot. Sau a cunoaște ce familii călugărești feminine există în Moldova și ce opere pastorale sau caritabile realizează.
 
Este important să fie cunoscute adresele și datele de contact ale organizațiilor de caritate, precum și ce servicii sunt oferite celor săraci, copiilor și bolnavilor.
 
Anuarul este, prin urmare, istoria unei dieceze și a oamenilor care o alcătuiesc, începând cu episcopul Anton Coșa, care și-a dedicat viața slujirii acestei Biserici și a țării.

C. L.