Sărbătoarea tinerilor din întreaga lume a început ieri în Panama, iar astăzi. Papa Francisc va zbura de la Roma spre cei care îl așteaptă la marele eveniment al Zilei Mondiale a Tinerilor.

Tinerii din dieceza noastră, însoțiți de Pr. Marcin, căruia i s-a alăturat și Pr. Artur, preot polonez al mișcarii Căii Neocatehumenale din Republica Moldova, sunt acum bine integrați cu tinerii din diferite țări.

De asemenea, tinerii noștri au făcut cunoștință cu orașul Panama City, cunoscut drept un adevărat Miami al Americii de Sud. Ei au vizitat renumitul Casco Viejo, inima orașului vechi, având străzi decorate cu picturi murale elaborate, și câteva biserici vechi, unde s-au rugat Domnului. Ieri seara, mii de tineri s-au adunat împreună în parcul Santa Maria La Antigua pentru ceremonia de deschidere a Zilei Mondiale a Tinerilor 2019. Asezați unul lângă altul, oamenii de diferite naționalități s-au unit într-o singură rugăciune.

La ceremonia de deschidere a Zilei Mondiale a Tinerilor 2019, Mons. Ulloa Mendieta s-a adresat celor prezenți cu un mesaj emoționant: „Nu va fie frica dragi tineri, aveti curajul să fiti sfinți în lumea de astăzi, cu acest lucru nu renunțați la tinerețea voastra sau bucurie, dimpotrivă, arătați lumii că este posibil să fii fericit cu atât de puțin, pentru că Isus Hristos,  motivul  fericirii noastre, ne-a câștigat deja viața veșnică, cu Învierea Lui ".

Mihail Țurcanu