În conformitate cu anunțul Papei Francisc, făcut încă în luna iunie a anului trecut, „Ziua Mondială a Săracilor” va fi sărbătorită și în Dieceza de Chișinău, duminică, 17 noiembrie 2019. Pe lângă rugăciunea în Sfintele Liturghii și acțiunile de caritate, parohiile diecezei vor fi mai aproape de săraci, care „sunt oamenii care trebuie întâmpinați” (Papa Francisc),
 
Părinții parohi urmează să realizeze următoarele acțiuni: să-și aducă aminte de săraci în rugăciunea credincioșilor Sfintei Liturghii, să mulțumească binefăcătorilor care permit cu sprijinul lor să efectueze lucrările de caritate, să colecteze în timpul sfintelor liturghii produse alimentare pe care credincioșii le vor și le vor depune într-un coș la sosirea în biserică, pentru a fi livrate familiilor sărace în aceeași zi.
 
Dieceza de Chișinău a fost întotdeauna angajată în slujirea săracilor prin intermediul fundațiilor  „Casa Providenței”, „Caritas Moldova”,  „Regina Pacis”, Fundația „Don Bosco”, „Optima fide” și „Amadeus”.
 
În special, Fundația „Regina Pacis” va celebra această zi împreună cu bătrânii beneficiari ai Cantinei „Papa Francisc” din Chișinău, printr-o distribuție extraordinară de produse alimentare.