În perioada 23-28 aprilie, la invitaţia Colegiului director al Academiei Catolice Diecezane din Chişinău, Prof. Viktor Khrul de la Universitatea de Stat din Moscova, a acceptat să ţină un seminar cu tema „Învăţătura Bisericii Catolice cu privire la mijloacele de comunicare în masă”.

Seminarul a fost o retrospectivă istorică asupra principalelor documente elaborate de Magisteriul Bisericii în ultimii 150 de ani pe tema comunicaţiilor sociale şi impactul lor în viaţa Bisericii şi a societăţii civile. Au participat ca auditori nu doar cursanţii Academiei, dar şi alţi laici interesaţi de actualitatea tematicii expuse.

Trebuie adăugat că la invitaţia Preasfinţitului Anton şi a Oficiului Diecezan pentru Comunicaţii, Prof. Khrul a acceptat o colaborare cu Dieceza de Chişinău, concretizată într-o primă fază pe organizarea unui al doilea seminar în luna septembrie, pentru formarea tinerilor jurnalişti catolici.

Prof. Viktor Khrul, predă la catedra de jurnalism a Universităţii de stat moscovite, fiind de asemenea o autoritate în media catolică rusească, şi fost director mass-media a Conferinţei Episcopilor din Rusia.