Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, Preasfințitul Anton a participat în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi, la deschiderea unui nou focolar (comunitate spirituală feminină de consacrate a căror fondatoare este Chiara Lubich) care va activa pentru comunităţile din regiune şi grupurile din Republica Moldova.

 

La Sf. Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel şi concelebrată de PS Anton și PS Aurel Percă, în omelia sa, Episcopul de Chișinău a spus: ” acest eveniment se înscrie nu atât în istoria a acestei dieceze, a parohiei, cât în istoria mântuirii, "istorie care ne învaţă că Dumnezeu este mereu la lucru, pentru a realiza planul său de mântuire asupra tuturor oamenilor".

 

Au participat la întâlnire Chiara Cuneo şi Andreij Stefancic, veniţi la Iaşi din partea Preşedintei Mişcării Focolarelor - Maria Voce-Emmaus, membri din Dieceza de Iași și din Dieceza de Chișinău (însoțiți și de pr. Tiziano Baracco, salezian), cât și din orașele Cluj, Biertan, şi diferite localităţi din România unde există astfel de grupuri afiliate Mișcării Focolarelor.

"Ca toţi să fie una” este scopul specific Mişcării Focolarelor. Membrii săi, milioane de persoane răspândite în lumea întreagă, sunt purtătorii carismei dăruite de Dumnezeu Chiarei Lubich şi o trăiesc prin dialogul cu cei din propria Biserică, cu creştinii de diferite confesiuni, cu celelalte religii şi cu toate persoanele de bunăvoinţă.