Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a acreditat oficial Centrul de Plasament „Regina Pacis”, cu un punctaj de 99,11 din 100, ceea ce reprezintă un mare succes.

Fundația Regina Pacis este primul prestator de servicii sociale din Republica Moldova care a trecut prin procedura de acreditare a serviciului de plasament, adresat copiilor aflați în dificultate, din cadrul Centrului de Plasament al Copilului „Regina Pacis”. În acest sens, la 24 octombrie 2013, CPC „Regina Pacis” a fost selectat pentru pilotarea procedurii de acreditare, realizată de CNAPSS, cu participarea experților naționali din cadrul organizației LUMOS și expertul internațional de acreditare a serviciilor sociale din Regatul Unit al Marii Britanii, D-ul Chris Batty. Ulterior, în perioada 9-10 septembrie 2014, a urmat acreditarea propriu zisă a serviciului de plasament. CPC „Regina Pacis”, a fost evaluat de experții – dr. conf. Haheu Efrosinia de la UPS „I. Creangă” și lect. Haraz Svetlana de la ULIM. În rezultatul evaluării calității serviciului, în baza fișei de evaluare generală, s-a constatat că prestatorul de servicii a acumulat 86 din 87 puncte posibile, iar în baza fișei de evaluare specifică a acumulat 161 din 162 punte posibile.  Prin urmare, în concluzie generală de punctaj, centrul de plasament a fost calificat cu 99,11% de conformitate a serviciului cu standardele minime de calitate. Astfel, CPC „Regina Pacis” este primul serviciu de plasament acreditat pe o durată de 5 ani, cu un calificativ atât de înalt pentru calitatea satisfacerii nevoilor copiilor rămași fără îngrijire părintească.

Este important de menționat, că asemenea rezultate se datorează suportului și garantului constant oferit de conducerea Fundației „Regina Pacis”, activității profesionale calificate realizată prin munca asiduă de zi cu zi de întregul staff-ul CPC „Regina Pacis”, din momentul fondării acestei structuri și până în prezent, precum și prin susţinerea din partea partenerilor noștri străini „Renovabis” din Germania, și „Caritas Viena”, care asigură condiții de calitate și durabilitate financiară centrului de plasament.

Considerăm că este un succes comun al tuturor celor cărora le pasă soarta copiilor, de aceea aducem felicitări și sincere mulțumiri celor care au participat la modelarea, formarea, dezvoltarea și menținerea acestui serviciu.

după www.reginapacis.org