Vara este timpul vacanței și al întâlnirilor, iar acesta este și cazul ministranților pe care îi întâlnim adesea în parohii, angajați în slujirea preotului la altar cu dăruire și angajament.
Decanatele, profitând de această perioadă de disponibilitate sporită, au organizat în diferite moduri câteva zile de întâlnire, cateheză și reflecție, precum și de animație, pentru acești tineri.
În decanatul din Transnistria, nu mai puțin de treizeci și șase de ministranți din parohiile Râbnița, Slobozia Rașcov, Rașcov și Tiraspol s-au adunat la Nistru pentru a trăi împreună ceea ce ei au numit o "Vacanță cu Dumnezeu".
Celelalte două decanate, cel din centru și cel din nord, pe de altă parte, au planificat întâlnirea ministranților lor la Râșcani, între 16 și 20 iulie, cu coordonarea părintelui Gregor Czubak și colaborarea unor preoți și seminariști din Polonia.
Episcopul a cerut preoților parohi să se implice mai mult în îngrijirea ministranților, mai ales că acestora li se poate oferi o cale de discernământ vocațional, în ciuda vârstei lor fragede.
Cu siguranță, ministranții sunt o realitate în aproape toate parohiile, iar la slujba altarului sunt adesea prezenți adulți care doresc să îndeplinească și această "misiune" specială, purtând de obicei o vestimentație adecvată care îi distinge în serviciul lor.
Ministrantul, în ciuda vârstei sale fragede, îndeplinește o slujire sau un serviciu care are importanța sa în adunarea liturgică, la fel precum ar fi corul, cei care se pregătesc pentru celebrarea liturgică și alții. Înțelegerea propriei carisme, cum ar fi slujirea la altar, îl ajută să îndeplinească o slujire în comunitate și pentru comunitate.
C.L.