Unele parohii au început deja activitățile de vară pentru copii, organizând pentru ei, acum liberi de școală, momente de joacă, animație, activități împreună și chiar scurte cateheze.
Pentru unii, a existat și posibilitatea de a face exerciții fizice și de a înota în piscină, după cum a organizat parohia din Rașcov: „În fiecare zi, copiii s-au scufundat cu entuziasm în joc, au învățat, de asemenea, să lucreze în echipă, să negocieze, să demonstreze abilități de conducere și dexteritate. O mulțime de activități de bună dispoziție, exerciții fizice și înot în piscină”.
A fost multă activitate în parohia din Stârcea, unde copiii au fost împreună și s-au distrat datorită prezenței animatorilor salezieni din Chișinău.
Parohia din Tiraspol a amplasat o piscină mobilă în curtea casei preoților dehonieni și este frumos să vezi copiii mereu în apă și la finalul ei, împărtășind momente de formare cu parohul.
Dar nu numai parohiile, ci și „Casa Providenței” a organizat întâlniri cu participarea copiilor ucraineni. Iată comentariul unui animator: „O lume plină de viață, tabăra noastră este o oază de pace, unde copiii au învățat că arta și joaca nu cunosc granițe și că prietenia este cea mai frumoasă punte între inimi. Vă împărtășesc doar câteva dintre momentele surprinse în ultimele două săptămâni, în care fiecare zâmbet și fiecare culoare spun o poveste de neuitat. Haideți să continuăm să pictăm pacea în culori!”
A început și tabăra de vară pentru copii de la Oratoriul Salezian, iar în ultimele zile animatorii au avut un curs de pregătire. Și Fundația „Regina Pacis” a organizat o tabără de vară la Varvareuca, la sediul lor, cu patruzeci de copii din sat, în colaborare cu Asociația Tinerilor din Florești.
C.L.