Un grup de ministranți, în principal din decanatele de Centru și de Nord ale diecezei, a luat parte la săptămâna de întâlnire de formare, în perioada 16-21 iulie 2024, organizată de responsabilul pentru pastorația ministranților, Pr. Grigori Czubak.
 
Întâlnirea a avut loc în Parohia Râșcani, ca în fiecare an, și au participat doi călugări redemptoristi și doi tineri voluntari din Polonia.
 
Ministranții din dieceza noastră au trăit o săptămână de educare în slujirea altarului, animație și rugăciune. Ei au fost ajutați să înțeleagă din ce în ce mai mult frumusețea de a fi la altar, împreună cu preotul, și să experimenteze o slujire care îi apropie de Dumnezeu.
 
În programul pastoral al diecezei, atenția față de ministranți este un obiectiv, inclusiv printr-o perspectivă vocațională, cu intervenția responsabilului pentru pastorația vocațională, Pr. Daniel Medveș.
 
La sfârșitul săptămânii, cei doi călugări redemptoristi s-au întâlnit și cu episcopul Anton Coșa pentru a împărtăși rezultatele a ceea ce s-a făcut și pentru a înțelege ce se mai poate face pentru ministranți, oferindu-le și o cale vocațională. 
 
Episcopul le-a mulțumit celor doi călugări polonezi și tinerilor care au fost alături de ei, exprimându-și dorința ca această cale de formare să poată continua în viitor.

C. L.