Fundația „Caritas Moldova”, la îndemnul episcopului de a celebra cea de-a 6-a ediție  a Zilei Mondiale a Săracilor cu o mai mare apropiere de cei care suferă, a organizat mai multe activități în teritoriu, alături de parohiile catolice.
 
Începând de luni, 14 noiembrie, în satul Zârnești din sudul Moldovei s-a dat startul Săptămânii Bunătății, care include: desene pe asfalt, colectarea de donații pentru cei săraci, Cutia cu daruri, Binele în ochii copiilor (colaje, postere, fotografii), distribuirea de pachete cu produse alimentare pentru bătrânii săraci.
 
În Rașcov, la Centrul de Resurse „GROW UP” a avut loc o „Zi a spiritualității dedicată Zilei Mondiale a Săracilor”, iar pentru 16 noiembrie este planificată o sesiune de formare în cadrul programului de educație financiară intitulat „Sărăcia, Bogăția, Prosperitatea. Undița sau peștele? Sărăcia spirituală și materială, există legătură?”.
 
La centrul „Petrușka” din Tiraspol, proiectul „luna faptelor bune” este programat pentru luna noiembrie. Sesiunea SOLE „Ce este sărăcia” a avut loc la 13 noiembrie. De asemenea, a fost organizată o acțiune de ajutorare a pensionarilor singuratici, precum și vizionarea și discutarea unor filme documentare despre viața copiilor din cele mai sărace țări ale lumii.
 
La Petropavlovca, copiii vor fi implicați în diverse activități, cum ar fi discuții, ateliere de lucru, vizionarea de filme, pentru a promova faptele bune de ajutorare a celor săraci.
 
În perioada 13-25 noiembrie 2022, grupurile mobile ale Caritas Moldova, împreună cu voluntarii, vor distribui prânzuri calde, pachete cu produse alimentare și de igienă, pături groase de iarnă pentru 60 de persoane în vârstă.
 
Fundația „Caritas Moldova” este, de asemenea, angajată în mod constant în proiecte de primire a refugiaților, în formarea lucrătorilor, în sprijinirea parohiilor și în multe alte inițiative importante în această perioadă care necesită o prezență și o mărturie tot mai mare.

C. L.