Acceptând invitația Papei Francisc, adresată tuturor episcopilor Bisericii Catolice, episcopul Anton Coșa a prezidat celebrarea solemnă a Sărbătorii Bunei Vestiri în Catedrala din Chișinău, la finalul căreia a fost citit Actul de consfinţire a Ucrainei și a Rusiei la Inima Neprihănită a Mariei.

A fost o liturghie solemnă și mai ales trăită cu credință, comunitatea parohială acceptând invitația păstorului diecezan, făcută la începutul liturghiei, de a fi uniți în rugăciune pentru pace și pentru încetarea conflictului din Ucraina.

În timpul omiliei sale, episcopul a revenit la tema păcii și a amintit rolul Fecioarei Maria ca mijlocitoare de haruri, la a cărei mijlocire Papa Francisc și întreaga Biserică se încredințează pentru pacea între popoare.

La celebrare au participat preotul paroh al catedralei, cancelarul și vicarul general. De asemenea, a fost prezent și părintele Igor Plevschi, preot greco-catolic și, de asemenea, păstorul comunității catolice ucrainene, care trăiește acest moment cu o atenție deosebită față de confrați.

La sfârșitul liturghiei, episcopul, în deplină comuniune cu Papa, care aproximativ în același timp se pregătea pentru ritul de consacrare la Maria a celor două țări beligerante, a citit textul și a invocat darul binecuvântării asupra poporului moldovean și asupra tuturor oamenilor de bunăvoință.

Rugăciunea de consacrare a fost citită în același timp de către popor, care, cu o singură voce, a implorat cu încredere darul păcii.

Înainte de a încheia, Mons. Anton Coșa i-a invitat pe credincioși să se roage și pentru regretatul Pr. Cazimir Cotolevici, originar din Basarabia, care a trecut la cele veșnice în seara precedentă.

C.L.

Album foto: 
https://www.facebook.com/MaicaBunuluiSfat/photos/pcb.4809044689191486/4809026402526648