În perioada 27-29 aprilie 2012, la Chişinău a fost organizat un seminar de formare cu tema “ADOLF KOLPING ŞI MUNCA DE ASOCIAŢIE”la care au participat membrii Familiei Kolping Chişinău. Seminarul a fost organizat de catre CRC “Familia Kolping Chişinău” în strînsă colaborare cu Asociaţia Kolping Moldova-România.

 

Seminarul a fost condus de către: preşedintele Kolping Moldova, Corneliu Bulai, şi de preşedintele Familia Kolping Faraoani - Daniel Benchea.

 

Toţi participanţii la seminar şi-au împărtăşit propriile experienţe de viaţă trăite împreună cu Familia Kolping. Subiectul “munca de asociaţie” a fost adus în atenţia participanţilor prin diferite metode de acţiune. De exemplu, în timpul seminarului au fost pregătite 2 proiecte care urmează să fie realizate în următoarele luni.

 

Printre concluziile seminarului, a fost şi aceea că în opera lui Adolph Kolping putem vedea cu toţii un model şi un exemplu de viaţă. Papa Ioan Paul al II-lea spunea: “Astfel de exemple ca al lui Adolph Kolping ne sunt necesare pentru Biserica de astăzi”. El ne-a arătat prin comportamentul său, cum se poate concretiza astăzi misiunea de a fi creştin în Biserică şi în lume.

 

Toţi membrii Familiei Kolping Chişinău vor sa aduca sincere mulţumiri Centrului “Fides” şi Clubului “Carol” pentru sprijinul oferit la organizarea acestui seminar.

Olga Monastîrskaia