Decretată de Papa Pius al XI-lea (1922-1939) în anul 1925 prin Scrisoarea enciclică Quam primas, Solemnitatea lui Isus Cristos, Regele Universului cu care se încheie șirul duminicilor din anul liturgic, reprezintă o frumoasă ocazie de a-i aduce mulțumiri lui Dumnezeu pentru iubirea sa pe care o arată față de noi, oamenii, și față de întreaga sa creație. A devenit deja tradiție ca acest prinos de mulțumire adus Sfintei Treimi să se concretizeze în adorația euharistică organizată de fiecare comunitate și parohie din Dieceza de Chișinău.

În Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, adorația a început la ora 15.00. După expunerea preasfântului Sacrament, timp de două ore, diferite grupuri – de rugăciune, Calea Neocatecumenală, tinerii parohiei, Reînnoirea în Duh – prin rugăciuni și cântări și-au exprimat gratitudinea față de Cristos, Regele Universului și Regele inimilor. La ora 17.00, a venit rândul întregii comunități parohiale să-și plece genunchii în fața lui Isus din Euharistie, pentru a-i mulțumi, a-i cere haruri și iertare, a i se dărui și consacra în mod deosebit la sfârșitul anului liturgic. Împreună cu episcopul Anton, cu preoții parohiei – Pr. Mihai Balan și Pr. Petru Ciobanu –, acompaniați de sunetele orgii, credincioșii s-au rugat Vesperele II ale Solemnității lui Cristos – Rege, după care i s-au adresat Inimii sale Preasfinte prin recitarea Litaniei în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus, rugându-l la sfârșit să „facă inimile noastre asemenea cu Inima sa”.

După binecuvântarea cu sfântul Sacrament, glasurile tuturor s-au unit în cântarea de preamărire „Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!”, prin care fiecare și-a exprimat dorința de a-l avea și în continuare pe Isus rege în viața și inima sa.

Pr. Petru Ciobanu