În sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului comunitatea din Orhei s-a reunit în rugăciune şi cântări de laudă pentru a-şi sărbători Patroana cerească. Astfel i-a găsit Preasfinţitul Anton şi ceilalţi preoţi veniţi pentru a celebra Sf. Liturghie de hram.

Încă la începutul celebrării, Episcopul a ţinut să sublinieze rolul deosebit pe care Sf. Fecioară Maria l-a avut în istoria planului lui Dumnezeu cu omul şi i-a invitat pe toţi cei prezenţi la o devoţiune sinceră şi ferventă către Maica Domnului. Invitaţia episcopului a fost reluată în predica Pr. Daniel Medveş, care a scos în evidenţă importanţa cultului marian în practica creştină.

Sf. Liturghie a continuat cu un moment special şi în acelaşi timp inedit la prezentarea darurilor: sora Mihaela, originară din India, împreună cu o elevă de-a sa, a deschis Ofertoriul executând un dans ritual tradiţional din ţara sa. A fost încă o manifestare a universalităţii Bisericii dar şi a bogăţiei culturale tradiţionale proprii, reflectate în liturgie. Sora Mihaela face parte din Congregaţia surorilor misionare verbite care activează în oraşul Orhei, mai ales în asistarea bătrânilor şi copiilor defavorizaţi social. La sfârşitul Sf. Liturghii a avut loc un scurt moment de adoraţie în faţa Sf. Sacrament, urmat de procesiunea în jurul bisericii şi cântările înălţate Sf. Fecioare Maria, animate de către organista Catedralei.

Sf. Liturghie la care au mai participat şi oaspeţi din Germania şi Polonia, dar pr. ortodox Vladimir s-a terminat cu o agapă frăţească în incinta Centrului Pastoral, la care au luat parte alături de cei 100 de credincioşi încă 40 de bătrâni, oaspeţi ai Cantinei Sociale.