Vineri, 26 octombrie, la Oratoriul Don Bosco din Chişinău, a avut loc Adunarea Generală Caritas Moldova 2012, eveniment la care au participat Preasfinţitul Anton, episcop de Chişinău, Preşedintele şi Vicepreşedintele Caritas Moldova, pr. Alfred Weiss şi pr Klaus Kniffki, directorul CM, Otilia Sârbu, directorii şi coordonatorii filialelor parohiale Caritas, membri ai Biroului Naţional CM.

 

În cuvântul său de salut, Preasfinţitul Anton a menţionat că Actul Carităţii este un criteriu de credibilitate pentru Biserică, în misiunea ei de a vesti Evanghelia, vestea bună pentru cei săraci:

 

„Și astăzi la acest forum înalt, în faţa întregii Adunări generale a Caritas-ului Moldova, vreau să precizez clar următoarele: Să nu se uite că suntem o Biserică, ceea ce înseamnă un Sacrament al comuniunii dintre oameni cu Dumnezeu şi între ei înşişi. Suntem o Biserică trimisă să evanghelizeze săracii, nu numai oferind pâinea cea de toate zilele dar şi pâinea îngerilor. Suntem chemaţi să ne lăsăm evanghelizaţi de către săraci, învăţând spiritul fericilor.Săracii trebuie să găsească un loc privilegiat în cadrul Bisericii, în toate comunităţile noastre. Biserica noastră trebuie să fie o Biserică săracă pentru cei săraci.” a mai adăugat Episcopul de Chişinău.

 

Au urmat prezentarea documentelor Gaudium et spes şi Caritas in veritate, însoţită de un remember al evenimentelor conciliare începute cu 50 de ani în urmă, pregătit de pr. Klaus Kniffki şi pr. Alfred Weiss.

 

În partea a doua a întâlnirii, au mai fost prezentate oportunităţi curente de finanţare a activităţilor caritative, concluziile controlului de audit 2011, inventarierea Caritasurilor parohiale, alte reflexii asupra direcţiilor şi obiectivelor strategice pentru 2012, diverse.