Începutul activităților de primire a refugiaților desfășurate de Episcopia Chișinăului a atras atenția binevoitoare a numeroase realități ecleziale din Europa, care au organizat livrarea de bunuri umanitare de diferite tipuri: alimente, materiale igienice, haine, produse pentru copii, medicamente etc.

În colaborare cu salezienii, Fundația „Regina Pacis” a organizat un depozit mare în care sunt primite materialele și este organizată distribuția lor.

Până în prezent, au fost primite numeroase ajutoare umanitare din partea următoarelor organisme: Dieceza de Dresda (Germania), Serviciul Misionar al Tinerilor (SERMIG, Italia), Comunitatea Catolică din Geneva (Elveția), Parohiile Quistello, San Giacomo și Quingentole (Mantova, Italia), Comunitatea „Ave Maria nostra speranza” (Mantova, Italia), Siamo Mission onlus (Trieste, Italia), Vides Agape (Nizza Monferrato, Italia), Parohia Mirano (Treviso, Italia).

Colaborarea acestor donatori este importantă pentru a dispune de materialele necesare pentru îngrijire și pentru a putea sprijini parohiile în activitățile de primire. De fapt, este posibil să se acceseze depozitul și să se solicite ceea ce este necesar de către toți preoții parohi și organizațiile din Dieceză care sunt implicate în primirea refugiaților.
C.L.