Un mic popas în fața ieslelor amenajate în parohiile diecezei face parte din bucuriile de Crăciun și, odată cu sfârșitul sfintelor Liturghii, credincioșii s-au oprit cu admirație și devotament în fața imaginilor ce fac referire la evenimentul istoric al nașterii lui Isus.
Câte o iesle a fost amenajată în toate parohiile, unele în interiorul bisericii, altele în exterior. Dimensiunile ieslelor sunt cele mai diverse, în dependență de spațiu și mărimea figurinelor personajelor.
Tradiția religioasă vrea să vadă scena Nașterii Domnului și să amintească de ce s-a întâmplat în urmă cu peste 2000 de ani, când familia din Nazaret s-a bucurat de nașterea lui Isus.
Parohii se dedică cu grijă realizării ieslelor, precum și a brazilor de Crăciun, pentru că sunt semne ale unei credințe ce trebuie să întâmpine. Nașterea Domnului amintește de familie, de credința transmisă de părinți, de tradițiile de Crăciun trăite alături de cei dragi și, de asemenea, în viața parohiei.
Toate scenele nașterii sunt frumoase și realizate cu grijă și atenție. S-a putut vedea nașterea Domnului realizată de către salezieni în Crețoaia.
Parohia „Providența Divină” a amenajat două scene ale nașterii lui Isus, una în interiorul catedralei și alta în curte. O frumoasă scenă a nașterii Domnului a fost realizată și de comunitatea Căii Neocatehumenale, în interiorul capelei lor. Mons. Cesare Lodeserto a amenajat în biroul său o iesle în miniatură, realizată manual.
Și lista continuă cu multe alte iesle amenajate în parohii, care și pe mai departe sunt admirate de credincioși și după Crăciun.
C. L.