În Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, Preasfințitul Anton Coșa a prezidat, la 6 ianuarie 2019, în fața a numeroși preoți, persoane consacrate și credincioși, sfânta Liturghie de sărbătoare cu prilejul aniversării a 20 de ani de episcopat. Salutându-i și mulțumind celor prezenți, Preasfințitul Anton și-a confirmat angajamentul personal de a fi „garantul unității, cu angajamentul de fidelitate totală față de Dumnezeu și față de Biserica Catolică din Republica Moldova, încredințată lui”.

În predica sa, Mons. Cesare Lodeserto a amintit sensul solemnității Epifaniei Domnului și a amintit, de asemenea, că „Episcopul este darul lui Dumnezeu pentru credincioși, un învățător în credință și un păstor în fruntea unei comunități, chemată să trăiască în unitate și în comuniune eclezială ".

De asemenea, vicarul general a spus că sărbătorirea aniversării „este un motiv de a mulțumi pentru marile lucrări ale lui Dumnezeu, sub îndrumarea unui păstor înțelept, atent față de cei apropiați și generos față de cei îndepărtați, custode al comuniunii și promotor al carității ”.

Nu a lipsit salutul și felicitările credincioșilor și în special ai celor din comunitatea Parohiei „Providența Divină” din Chișinău.

Cu binecuvântarea finală, Preasfințitul Anton i-a salutat pe credincioși și a confirmat dedicarea totală pentru Dieceză, cu rugăciune, caritate și disponibilitate constantă.