Dieceza de Chișinău a sărbătorit astăzi, 24 iunie 2019, aniversarea a 30 de ani de preoție ai Preasfințitului Anton Coșa. La sfânta liturghie din Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, prezidată de păstorul diecezei noastre, au participat preoți, persoane consacrate, credincioși și reprezentanți ai corpului diplomatic. Predica a fost rostită de Mons. Cesare Lodeserto, Vicar General al diecezei, care a accentuat că sărbătoarea păstorului Bisericii noastre locale este și sărbătoarea întregii comunități, și a vorbit despre vocația preoției.

Preasfințitul Anton Coșa a fost hirotonit preot la în 1989, în Catedrala din Iași. După un an și șase luni de slujire pastorală în Dieceza de Iași, a fost trimis în Republica Moldova, devenind în 1991 paroh al comunităţii catolice din Chişinău, în 1998 a fost numit în funcţia de administrator apostolic „ad nutum Sanctae Sedis” al Administraturii Apostolice din Republica Moldova, la 6 ianuarie 2000 a fost consacrat episcop de Sf. Ioan Paul al II-lea, iar la 27 octombrie 2001 a fost numit episcop de Chişinău.

Întreaga Dieceză îi mulțumește Preasfințitului Anton pentru dedicația cu care a păstorit comunitatea catolică din Republica Moldova.