În acest an, proclamat de Papa Francisc „Anul Rugăciunii” în vederea pregătirii pentru Jubileul din 2025, „însuși papa va ține o școală de rugăciune”. 
Acest lucru a fost anunțat de Mons. Rino Fisichella, pro-prefect al Dicasterului pentru Evanghelizare, în timpul conferinței de presă de prezentare din sala de presă a Vaticanului.  
„Vor fi momente de întâlnire cu anumite categorii de persoane, pentru a se ruga împreună și pentru a înțelege diferitele forme de rugăciune, cum ar fi rugăciunea de mijlocire, adorația, implorarea”, a explicat Mons. Fisichella, precizând că Papa Francisc se va întâlni și cu familiile. 
„Sunt convins că episcopii, preoții, diaconii, cateheții vor găsi în acest An cele mai potrivite modalități de a pune rugăciunea ca bază pentru vestirea speranței, pe care Jubileul din 2025 vrea să o facă să răsune într-un timp atât de tulbure”. 
De asemenea, s-a anunțat că Sfântul Părinte va emite bula de proclamare la 9 mai, prin care vor fi anunțate începutul și sfârșitul Anului Sfânt, dar și evenimentele majore ale acestuia. 
Școala de rugăciune a papei, „reface inițiativa din Vinerea Milostivirii, desfășurată în timpul Jubileului extraordinar din 2016, când pontiful s-a întâlnit cu unele persoane și realități din dieceze”. 
Dicasterul pentru Evanghelizare va promova câteva texte de studiu și reflecție asupra rugăciunii, scrise de bibliști, călugări, directori spirituali și episcopi. 
C.L.