Arhiepiscopul de Vilnius, Mons. Gintaras Linas Grušas, președintele Conferinței Episcopale a Lituaniei, este noul Președinte al Consiliului Conferințelor Episcopale din Europa (CCEE). A fost ales de președinții Conferințelor Episcopale din Europa adunați la Roma în Adunarea Plenară, la care a participat și PS Anton Coșa, episcop de Chișinău.
 
Mons. Gintaras Linas Grušas, în vârstă de 60 de ani, preia funcția de președinte de la cardinalului italian Angelo Bagnasco, care a condus CCEE din 2016 până în 2021. Au fost aleși și cei doi noi vicepreședinți: cardinalul Jean-Claude Hollerich, arhiepiscop de Luxemburg, și Mons. Ladislav Német, președintele Conferinței Episcopale Internaționale a Sfinților Ciril și Metodie din Belgrad.
 
Monseniorul Gintaras Linas Grušas a activat deja în cadrul CCEE în calitate de secretar al Conferinței Lituaniei, colaborând și cu Mons. Cesare Lodeserto.
 
Episcopul de Chișinău, care a participat la alegerea noului președinte al CCEE, a salutat aceste alegeri cu bucurie, dorindu-i prelatului lituanian un angajament rodnic și intens în slujirea Bisericilor din Europa.

C. L.