La 14 octombrie va fi celebrată sfânta Liturghie cu ocazia Sărbătorii Sfintei Fecioare Maria, Maica Bunului Sfat, acesta fiind și hramul Diecezei de Chișinău.
 
Este un eveniment care unește dieceza în fiecare an, preoți, persoane consacrate și credincioși. Anul acesta, liturghia va fi prezidată de Mons. Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, care a acceptat cu bucurie invitația de a fi prezent.
 
Sfânta Liturghie din Catedrala „Providența Divină” va începe la ora 11.00, iar cu această ocazie vor fi prezenți și unii diplomați europeni.
 
„Este una dintre cele mai importante sărbători ale anului – a comentat episcopul de Chișinău – pentru că ne vom întâlni cu toții în catedrală, care este biserica-mamă a diecezei, și sub ocrotirea Fecioarei Maria, Maica Bunului Sfat, căreia ne încredințăm pentru a ne susține calea și alegerile pe care vom fi chemați să le facem, mai ales în ajunul începutului de drum sinodal”.
 
Sunt mulţi cei care colaborează la buna organizare a sărbătorii, de la parohul la vicarul Catedralei, la Surorile lui Isus Euharisticul, care se îngrijesc de sfântul lăcaş, la cor, pe lângă Sora Florenţa şi întregul personal al Curiei, care au misiunea de a-i primi pe oaspeţi.

C. L.