Arhiepiscopul Tadeusz Wojda, mitropolit de Gdansk, a fost recent numit președinte al Conferinței Episcopale Polone, primind salutul personal și un mesaj de felicitare din partea PS Anton Coșa, confirmând încă o dată recunoștința pentru deschiderea Bisericii Poloneze față de Biserica Catolică din Moldova.
 
Arhiepiscopul Tadeusz Wojda s-a născut la 29 ianuarie 1957 și a fost hirotonit preot în 1983. Din 1990 până în 2017 a lucrat în cadrul Congregației pentru Evanghelizarea popoarelor. La 12 aprilie 2017, Papa Francisc l-a numit arhiepiscop mitropolit de Białystok. În 2021, Mons. Wojda a fost numit de Papa mitropolit de Gdańsk. Motto-ul său episcopal este preluat din cuvintele din Evanghelia după Marcu (13, 10): „Evanghelia trebuie vestită la toate neamurile”.
 
După alegerea sa de către episcopii polonezi, în cadrul unui interviu, Mons. Wojda a indicat deja prioritățile care vor caracteriza mandatul său: o mai mare implicare a laicilor, realizarea misiunii dezvoltării unei Biserici sinodale, provocările sociale legate de familie și de tineri, predarea catehezei și relațiile dintre Biserică și stat. 

C. L.