În perioada 4 -16 iulie în Parohia "Sfinţii Arhangheli" din Bălţi se desfășoară un campus estival de evanghelizare în care iau parte în jur de 80 de copii. La organizarea acestui eveniment, comunitatea din Bălţi este susținută și de Mişcarea carismatică "Reînnoirea în Duhul Sfânt" din Italia.  Tema principală a campusului este practicarea faptelor de milostivire pentru trup şi pentru suflet.

 

Astfel, între 4 și 10 iulie primul grup de voluntari s-a concentrat pe pregătirea materialelor necesare primului atelier tematic: faptele de milostivire pentru trup în viziunea creștinului de azi, iar a doua grupa din 11-16 iulie asupra faptelor de milostivire  pentru suflet.

Voluntarii-animatori ai campuslui veniţi din Italia, au elaborat şi un program care include explicarea fiecărui gest de milostivire prin intermediul unei scurte cateheze, dar și prin jocuri sau diferite laboratoare tematice. În această activitate copiii sunt ajutaţi de tinerii voluntari din Parohie. Campusul din acest an are și un termometru: buna dispoziţie şi disponibilitatea tuturor participanților.

 

Pr.  Vasili Cohanovschi