Luni, 26 septembrie, la Casa Surorilor Baptestine din Bălţi, a avut loc Întâlnirea de toamnă a CCCM (Comitetul Comunităţilor Călugăreşti din Moldova), la care au luat parte reprezentanţi ai tuturor congregaţiilor religioase masculine (4) şi feminine (9), care activează în Dieceza de Chişinău.

 

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte specifice activităţii CCCM ca instrument repezentativ al prezenţei monahale în Dieceza de Chişinău, dar şi ca instrument de comuniune între diferitele congregaţii. Astfel a avut loc alegerea noului preşedinte (pr. Klaus Kniffki SDV) şi a coordonatorilor decanali (sr. Betty Slavic – Centru, sr. Daniela Chicet – Decanatul de Nord şi pr. Marcin Janusz pentru Transnistria).

 

De asemenea s-au stabilit programul întâlnirilor viitoare al CCCM în care va fi aprofundată prin zile de reculegere tema credinţei şi Noua Evanghelizare, atât în viaţa comunităţii călugăreşti, cât şi în viaţa comunităţii de slujire şi misiune. Nu în ultimul rând a fost definitivat numărul total al persoanelor consacrate care slujesc în Dieceza de Chişinău (53).