Pr. Jacek Puć va fi primul paroh care îl va întâmpina pe episcopul Anton Coșa pentru vizita pastorală, care va începe mâine dimineață, 22 octombrie 2022, la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael” din Bălți.
 
Pr. Jacek a avut deja, zilele trecute, o primă întâlnire cu episcopul și cu cei trei convizitatori, la reședința episcopală, prezentând documentația necesară și chestionarul completat corespunzător.
 
În timpul vizitei, care va dura două zile, episcopul se va întâlni cu membrii Consiliului Pastoral Parohial și ai Consiliului pentru Probleme Economice, va vizita câțiva bolnavi la domiciliu și va dialoga cu comunitatea într-o adunare duminică dimineața.
 
Episcopul va prezida trei Liturghii, două în parohie și una la filiala din Alexăndreni-Biruința. Un alt eveniment important va fi o vizită la comunitatea Surorilor Sfântului Ioan Botezătorul.
 
„Anunțând vizita pastorală - a comentat episcopul de Chișinău - am cerut comunității să însoțească cu rugăciune această călătorie a mea prin parohiile diecezei, invocându-l împreună pe Duhul Sfânt, pentru ca el să-mi lumineze pașii”.
 
„Abordarea mea față de comunități”, a continuat PS Anton Coșa, „se va face prin metoda sinodală, adică prin dialog și ascultare. Într-adevăr, voi dedica cât mai mult timp posibil, mai ales la întâlniri, pentru a-i asculta pe credincioși, pentru a le înțelege nevoile și, în același timp, pentru a le încuraja angajamentul”.
 
Cu ocazia vizitei pastorale, episcopul va fi găzduit în casa parohială, alături de paroh, pentru o împărtășire mai profundă și o comuniune eclezială care are nevoie și de astfel de gesturi.
 
Următoarea vizită a episcopului va fi în parohiile Râșcani și Cupcini, la 29 și 30 octombrie 2022, unde va fi întâmpinat de Pr. Grigori Czubak.

C. L.