Cu ocazia tradiționalei, în perioada Crăciunului, binecuvântări a casei, Preasfințitul Anton Coșa i-a invitat pe preoții din Decanatul de Centru la sediul Episcopie. După rugăciunea de binecuvântare, Preasfințitul și preoții care activează în Parohia „Providența Divină” au stropit cu apă sfințită încăperile destinate diverselor activități ale Curiei diecezane, ale parohiei și spațiile de locuit. 
În această perioadă, toți parohii din dieceză sunt ocupați cu binecuvântarea locuințelor credincioșilor catolici, care așteaptă cu bucurie vizita preotului și acest moment de har.
Binecuvântarea caselor sau binecuvântarea familiilor este un ritual foarte simplu și scurt, fiind vorba de citirea unui scurt fragment biblic și de câteva invocații, invitând familia și pe toți cei prezenți să participe, după care sunt stropite cu apă sfințită încăperile în care locuiește familia. 
Prezența preotului este, de asemenea, un prilej pentru familie de a împărtăși câteva reflecții, de a-și exprima bucuriile și tristețile și de a-și aminti de cei dragi îndepărtați. Binecuvântarea caselor este, de asemenea, o ocazie, cel puțin în unele cazuri, de a sprijini familiile sărace într-un mod concret. 
Episcopul recomandă ca fiecare parohie să efectueze binecuvântări anuale, urmând exemplul lui Isus, care și-a trimis discipolii să ducă darul păcii în case. Trecerea anuală în familii a preotului paroh este considerată o ocazie prețioasă și esențială pentru slujirea pastorală.  
La finalul binecuvântării, episcopul i-a invitat pe toți cei prezenți la un moment de prietenie fraternă, în așteptarea reîntâlnirii tuturor miercuri, 24 ianuarie, pentru binecuvântarea casei saleziene.
C.L.