Ziua 20 noiembrie va rămâne în amintirea beneficiarilor și colaboratorilor Casei „Mama Margherita” din cadrul Fundației „Don Bosco” una plină de bucurie, fiind ziua în care, după reparația edificiului, această casă a fost binecuvântată de Preasfințitul Anton Coșa.

Evenimentul s-a bucurat și de participarea ambasadorului Ungariei în Republica Moldova, Excelența Sa Sándor Szabó și a altor reprezentanți ai Ambasadei Ungariei la Chișinău, întrucât Ministerul de Externe și al Comerțului din această țară, prin intermediul reprezentanței diplomatice în capitala țării noastre, a fost binefăcătorul principal al proiectului de reparație a Casei „Mama Margherita”. În cuvântul său de salut, ambasadorul și-a exprimat satisfacția că a putut contribui la aduce pe chipul copiilor din instituție bucuria de a avea o casă ce arată ca nouă.

La rândul său, Preasfințitul Anton Coșa, în numele său, al fraților salezieni, al copiilor și colaboratorilor Casei i-a mulțumit guvernului Ungariei „care, mereu sensibil la nevoile altor țări mai sărace sau mai nevoiașe, a știut să-și deschidă inima și mâna pentru a le veni în ajutor”. A celebrat apoi ritul binecuvântării edificiului nou reparat și a copiilor, invocând totodată harul lui Dumnezeu și asupra binefăcătorilor, după care, dl Sándor Szabó a tăiat panglica, vizitând, alături de Preasfințitul Anton și alți oaspeți Casa „Mama Margherita”.

Mulțumim lui Dumnezeu și guvernului Ungariei pentru această binefacere și bucurie”

Pr. dr. Petru Ciobanu