La Chișinău a avut loc o întâlnire organizată de UNHCR (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați) și organizația „Religii pentru Pace”, cu participarea tuturor organizațiilor religioase implicate în primirea și asistența refugiaților ucraineni în Moldova.
 
Tema întâlnirii a fost: „Solidaritate pentru un dialog al păcii”.
 
La reuniune a fost prezentă și Biserica Catolică din Moldova, din partea căreia au participat PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, Pr. Sergio Bergamin din partea Fundației „Don Bosco” și Edward Lucaci, director al Fundației „Caritas Moldova”.
 
În cadrul întâlnirii au fost reprezentate toate organizațiile religioase care lucrează în prezent în beneficiul refugiaților, inclusiv reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe, ai comunității evreiești și musulmane, precum și diverse confesiuni protestante.
 
Obiectivele întâlnirii au fost următoarele: recunoașterea și creșterea gradului de conștientizare a eforturilor guvernului moldovean de a găzdui și integra refugiații ucraineni; manifestarea solidarității și a comuniunii spirituale cu refugiații ucraineni și cu poporul Moldovei; contribuția financiară pentru susținerea serviciilor UNHCR și ale guvernului; și sprijin pentru construirea de parteneriate și relații strategice cu actorii interreligioși și umanitari. 
 
De asemenea, a fost recunoscut sprijinul neobosit oferit de comunitățile religioase în primirea refugiaților, printre care a ieșit în evidență și implicarea generoasă a Bisericii Catolice și al episcopului de Chișinău, care încă de la începutul conflictului a cerut tuturor organizațiilor, și în primul rând Fundației „Caritas Moldova”, un angajament maxim.
 
„Angajamentul tuturor cultelor religioase”, a comentat episcopul de Chișinău, „cu ai cărui reprezentanți m-am întâlnit, dă speranță pentru un viitor pașnic. Astăzi ne dedicăm refugiaților, dar sperăm că, în cel mai scurt timp posibil, așa cum a invocat în mod constant Papa Francisc, să ne putem întoarce la fraternitate și pace în Ucraina și în orice altă țară care trăiește greutățile războiului”.

C. L.