În perioada 1-10 august, în mod tradiţional, Parohia Creţoaia a organizat Campusul estival pentru copii, eveniment la care au participat copii din Creţoaia şi împrejurimi în număr de 50, îndrumaţi de 8 tineri animatori locali şi 4 italieni din Asociaţia bologneză ”Albero di Cirene”, prieteni ai Parohiei noastre.

Tema acestui campus a fost ”Călătorie în lumea Bibliei”, mai precis o prezentare a 10 personaje de referinţă din Vechiul Testament, care pot trezi întrebări şi răspunsuri în mintea şi inima oricărui copil. Au urmat lucrul pe grupe la tematica zilei, laboratoare, jocuri şi bineînţeles compeţia ca atare.

Trebuie menţionat în acest context că activitatea Campusului parohial a fost avizată în acest an de Direcţia raională de învăţământ în lista activităţilor şcolare de vară importante din r. Anenii Noi, încă o dovadă a legaturii strânse dintre şcoală şi Biserică în s. Creţoaia. Nu adăugăm mulţimea de aprobări cerute pentru organizarea acestui campus şi nici oboseala acumulată pe parcursul desfăşurării sale. Copiii au plecat fericiţi (şi cam îngânduraţi), cu un mic bagaj biblic în minţile şi inimile lor micuţe şi aşteaptă următorul campus de toamnă.