„Să reînnoim credința vie” – aceasta a fost moto-ul principal pentru un grup de 14 copiii din parohia „Providență Divină”, care, în perioada de 29 iulie-5 august, au participat la campusul de vară de la Vadul lui Vodă, în baza de odihnă „Dacia”.

În programul acestui campus a fost mai multe activități, care au cuprins dezvoltarea întegrală a copiilor: rugăciunea de dimineață și seară, sfintele Liturghii și catehezele despre semnele, gesturile, structura și semnificațiile sfintei Liturghii, ținute de către Pr. Stanislav Obreja, ora de cateheză, care a dezvoltat tema principală a campusului, precum și „Seară bucuriei”, care a cuprins concursuri, jocuri, momente de activități artistice, oferite de către sora Mihaela Morgoșina și educatoarea Irina Șcegel.

N-au lipsit și momentele de socializare prin jocuri și momente sportive și gimnastică, precum și mult așteptată oră de bazin. În perioada campusului a fost facută o excursie la Orheiul Vechi și mănăstirea Curchi, cu celebrarea Liturghiei la Orhei, în parohia „Adormirea Maicii Domnului”.

Deși fiind un grup de copii cu vârste diferite, toți s-au simțit ca într-o în familie. Plini de bucurie, mulți copiii, la ultima „Seară a bucuriei” au promis că vor reveni la anul în aceast campus.

Mulțumim din inimă tuturor acelora care au făcut posibilă organizarea acestui campus, precum și tuturor acelora care s-au implicat în buna lui desfășurare.

Pr. Stanislav Obreja