În perioada 14 -23 iulie Parohia Crețoaia a organizat campusul de vară pentru copii cu tematica ”Călătorie în lumea Bibliei”, la care au participat 36 de copii și 14 animatori.

Pregătit anterior ca un exercițiu de creație și recreație, de odihnă și implicare în activitățile zilnice, acest moment din viața copiilor din Crețoaia a avut ca laitmotiv bucuria de a fi împreună, de a descoperi și împărtăși atâtea lucruri minunate din lumea Bibliei (Facerea lumii, Primii oameni, Noe,  Abraham, Iosif, David și Psalmii, Profeții Ilie și Iona, Viața Mântuitorului, Prima Biserică), dar și o emulsie de entuziasm și creativitate în laboratoarele tematice și artistice pregătite de animatori.

 

Programul zilnic începea la ora 8.30 cu Sf. Liturghie, rugăciunea de dimineață, micul dejun, expunerea temei și pregătirea ei pe grupuri, prezentarea în plen, jocuri libere, prânzul, laboratoare artistice (teatru, dansuri, interpretare vocală, artizanat, navomodelism), concursuri și jocuri organizate, o gustare la final și pe la 4 după amiază oboseala era garantată.

Nu a lipsit nici tradiționala excursie la Orheii Vechi și OrheiLand, iar ca o încoronare a întregului efort creativ, serata de gală, cu un spectacol artistic pregătit de cele trei grupuri pentru publicul din sat. Trebuie menționat și aportul celor 7 clown italieni care s-au ocupat zilnic (pentru jumătate de zi) de cea de-a patra grupă (10 copii cu vârste de 7-9  ani).

 

 

 

 

Încheiat după Sf. Liturghie de duminică cu premierea grupurilor și menționarea aportului adus de fiecare participant, campusul a mai continuat 2 zile doar pentru entuziaștii animatori locali, satisfăcuți de activitatea desfășurată.

A.D.