„Secretul adevăratei fericiri”. Acesta a fost moto-ul campusului de vară pentru copii, adolescenţi şi tineri, organizat în parohia „Preasfântă Inimă a lui Isus” din Stăuceni în perioada 18-23 august 2014. La campus au participat aproximativ 45 de copii catolici şi ortodocşi, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani Aceştia s-au implicat în activităţi de lucru manual, dans, jocuri şi alte activităţi care au stimulat creativitatea şi spiritul de echipă. Locaţiile în care s-a desfăşurat campusul au fost diferite: curtea bisericii, terenul de joacă, curtea casei primitoare din Centrul pentru copii cu dezabilității a doamnei Ala Fodor, bazinul unei pensiuni din Vadul lui Vodă. Nu au lipsit nici surprizele. Domnul primar Valentin Sîtnic a oferit fiecărui copil câte un chipiu.

Zâmbetul, veselia şi simplitatea lor au fost ca o sursă nesecată de energie şi forţă pentru pr. Roman Czajka SVD, parohul comunităţii din Stăuceni, pentru cei zece animatori din parohie, ca și pentru sr. Leoba Brandt SSpS şi doamna Ala Fodor, care s-au implicat în buna organizare a acestui campus. Într-una din zile, în ajutorul organizatorilor a venit şi un grup de tineri voluntari din Polonia.

În fiecare zi, copiii au avut parte şi de o scurtă cateheză: au ascultat cuvântul lui Dumnezeu, o scurtă poveste, și au fost ajutați să-i înțeleagă mesajul. După aceste zile frumoase de campus, cu toţii am ajuns la concluzia că edificarea legăturii de prietenie și iubire cu Dumnezeu și cu aproapele constituie secretul adevăratei fericiri.

În ultima zi a campusului, la 23 august, s-a putut vedea, prin intermediul unei prezentări de poze, rezumatul acestei săptămâni pline de energie, fericire și viață. Apoi , copiii, împărţiţi în patru grupe: grupa galbenă (Fericiții), grupa albastră (Făcătorii de pace), grupa portocalie (Bucuroșii) și grupa roz (Blânzii), au prezentat câte un moment artistic: dansuri, bancuri, ghicitori și experienţe chimice.

Toții au fost puţin dezamăgiţi că acest campus s-a încheiat atât de repede, dar au promis că şi vara viitoare vor veni pentru a învăţa şi a se distra împreună.

Mulţumim din inimă tuturor acelora care ne-au susţinut atât spiritual, cât şi material.

Pr. Roman Czajka SVD