Eminența Sa Cardinalul Parolin, Secretar de Stat al Sfântului Scaun, a avut în această dimineață o întrevedere și cu prim-ministurl Pavel Filip.

Premierul a menționat că relația dintre Republica Moldova și Sfântul Scaun este foarte importantă și va cunoaște o dezvoltare armonioasă în continuare, și a mulțumit Bisericii Catolice pentru promovarea valorilor morale în țara noastră, desfășurarea acțiunilor religioase, educaționale, sociale și umanitare, în special a acțiunilor de caritate. Pavel Filip a exprimat recunoștință Sfântului Scaun și pentru abordarea marilor probleme ale contemporaneității, promovării dialogului între civilizații şi religii.

La rândul său, Cardinalul Pietro Parolin a menționat că problemele pot fi depășite doar prin dialog și este important ca Republica Moldova să devină o punte de legătură între Est și Vest, contribuind la asigurarea păcii și stabilității în regiune. Eminența Sa a remarcat că în epoca informațională valorile spirituale capătă o semnificație aparte, iar rolul Sfântului Scaun este să stea la straja acestora.

La finalul întrevederii, premierul Filip a transmis prin intermediul Eminenței Sale o invitație oficială pentru Papa Francisc de a vizita Republica Moldova.

Mihail Țurcanu