Angajamentul „Caritas Moldova” de a primi și asista refugiații din Ucraina continuă. Activitatea începută la structurile diecezane ale fundațiilor „Ioan Paul al II-lea” și „Casa Providenței” a văzut prezența a numeroși refugiați, mai ales femei și copii.
 
În același timp, o altă unitate de primire a fost deschisă în Parohia Ungheni, pentru a asigura o prezență la granița cu România și în apropierea vamei de la Sculeni.
 
Pe lângă primire, „Caritas Moldova” este angajată și în asistența directă prin furnizarea de servicii și intervenții economice în sprijinul refugiaților din teritoriu. Este un angajament foarte important, datorită sprijinului „Caritas America”, pentru că permite familiilor să obțină vouchere care pot fi utilizate în unele supermarketuri din regiune.
 
Voucherele sunt distribuite și în afara capitalei, cu scopul de a ajunge la cât mai mulți beneficiari.
 
În același timp, „Caritas Moldova” oferă și alte servicii pentru refugiați, cum ar fi asistență psihologică și juridică, informarea despre drepturile refugiaților și tot ceea ce îi poate ajuta să facă alegerile corecte în această perioadă specială a prezenței lor în Moldova.
 
Toate aceste proiecte în timp ce fluxul de refugiați continuă, chiar dacă în număr redus, pe lângă cei care s-au reîntors în Ucraina. Fiind încrezători și plini de speranță, rămâne totuși incertitudinea pentru viitor.

C. L.