În perioada 28-29 octombrie, la Bruxelles a avut loc Conferința Caritas Europa, în cadrul căreia organizațiile naționale Caritas au discutat planul strategic de dezvoltare pentru următorii patru ani. Caritas Europa, reprezentând 49 de instituții Caritas de pe continentul european, joacă un rol important în promovarea dreptății sociale, solidarității și subsidiarității. În cadrul instituțiilor europene, în particular a Consiliului Europei, Caritas se implică activ în elaborarea politicilor sociale ce vizează în primul rând asistența celor mai nevoiași, soluționarea crizelor umanitare, dezvoltarea durabilă și altele.

Conferința a fost inițiată cu o reflecție spirituală a președintelui Caritas Europa, ES Luc Van Looy, episcop de Gand (Belgia). Cu un salut din partea președintelui Caritas Internationalis, cardinalul Luis Antonio Tagle, arhiepiscop de Manila (Filipine), s-a adresat secretarul general CI, domnul Michel Roy.

La lucrările Conferinței Caritas Europa au participat de asemenea părintele diacon Edgar Vulpe și doamna Otilia Sîrbu, care, cu această ocazie, au precizat cu partenerii Caritas perspectivele colaborării și posibilitățile de promovare a inițiativelor caritative în țara noastră.

Diacon Edgar Vulpe