Chișinău 18 mai

La Casa Providenței din Buiucani s-a desfășurat un seminar tematic pentru membrii echipei „Caritas Moldova” care activează în oficiul central din Chișinău, la care a participat și Preasfințitul Ioan, episcop vicar al Mitropoliei Moldovei, însoțit de Părintele Constantin Cojocaru, președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate din cadrul Mitropoliei.

În acest cadru fratern, colaboratorii „Caritas Moldova” au primit un  mesaj  de susținere din partea Preasfințitului Anton Coșa, citat din Bula Misericordiae vultus a Papei Francisc: „Viaţa Bisericii este milostivirea. Totul din acţiunea sa pastorală ar trebui să fie învăluit de duioşia cu care se îndreaptă spre credincioşi; nimic din vestirea sa şi din mărturia sa faţă de lume nu poate să fie lipsit de milostivire".

De asemenea, Preasfințitul Ioan, episcop vicar al Mitropoliei Moldovei, a avut în discursul său cuvinte de încurajare și de mulțumire pentru acțiunile de caritate desfășurate în țara noastră de către „Caritas Moldova”, recunoștința Mitropoliei Moldovei și a Înalt Preasfințitului Vladimir pentru aportul și susținerea Episcopului Anton Coșa acordate concetățenilor noștri ortodocși care lucrează în țările europene, în vederea obținerii locurilor pentru desfășurarea cultului divin.

Biserica Ortodoxă din Moldova este deschisă pentru o colaborare frățească cu Episcopia Romano-Catolică și instituțiile ei caritative în spiritul acordurilor stabilite recent în cadrul întâlnirii Patriarhului Alexei cu Papa Francisc”, a reiterat în discursul său Preasfinţitul Ioan, Vicarul Mitropoliei Moldovei şi Episcopul de Soroca.

Diaconul Edgar Vulpe a ținut să sublinieze în cuvântul său că „Misiunea care ne-a fost încredințată de către Episcopul nostru și Programul pastoral, principiile de management aplicate în cadrul „Caritas Moldova” și mai ales nevoile stringente ale celor mai nevoiași sunt bazele fundamentale pentru direcțiile noastre strategice de dezvoltare și activitățile concrete”.

 

Diacon Edgar Vulpe