Preasfințitul Anton Coșa a prezidat astăzi, 23 martie, ședința Comisiei diecezane pentru Pastorația Socială, desfășurată online în condițiile restricțiilor impuse de pandemie, în prezența conducătorilor tuturor organizațiilor de caritate ale Diecezei de Chișinău: Caritas Moldova, Fides, Casa Providenței, Don Bosco, Optima fide, Amadeus și Regina Pacis.

Situația actuală din Moldova, la fel ca și din o mare parte a lumii, „angajează Biserica Catolică – a spus Preasfințitul Anton Coșa – să atragă o atenție mai mare asupra persoanei și mai ales a celor aflați în dificultate în acest moment”.

Episcopul a dorit în primul rând să-l asculte pe conducătorul fiecărei organizații și să înțeleagă ce decizii au fost luate, referitor la proiecte, beneficiari și angajați. Preasfințitul Anton a menționat, de asemenea, două aspecte fundamentale: respectarea regulilor stabilite de stat pentru sănătatea publică și necesitatea colaborării tuturor organizațiilor în acțiuni de caritate. Episcopul a amintit despre valoarea eclezialității, ca model de colaborare.

Un alt aspect important al păstorului comunității catolice din Republica Moldova a fost reamintirea valorii persoanei: „Noi, ca biserică, suntem în serviciul oamenilor și nu a ideilor. Acesta este momentul să ne angajăm în a asigura, în numele Evangheliei, o prezență constantă alături de toți cei care au nevoie pe drumul către seninătate”.

La sfârșitul ședinței, episcopul i-a dat cuvântul Mons. Cesare Lodeserto, care a subliniat faptul că „Episcopul este cel ce prezidează caritatea în comunitate și a fost important ca în această perioadă dificilă să ia cuvântul. să încurajeze și, în același timp, să ofere orientări clare, care trebuie să fie luate în considerare de toate organizațiile”.

Toți participanții au împărtășit necesitatea de a urmări cu atenție evoluția situației din Republica Moldova, în speranța că aceasta nu se va înrăutăți, și de a realiza activități împreună, în special pentru cei mai săraci.